tisdag 29 april 2014

Reflektion ( Stjärnlösa nätter )

Den berättelsen händer i vekliga liv också och Amer är en av de offer i sådan liven. Jag tycker synd om Amer och för hans pappa också på ett annat sätt. Han kan ingenting om livs stil. De har samma ursprung men de har helt olika kultur, tankar och åsikter.

Det är väldigt svårt att vara i Amers situation och bli tvungen att välja någons val. Det liknar en mardröm att någon med helt olika föreställningar styr din vidare liv till ett helvetets liv.

Egentligen i ett äktenskap är man och kvinna viktigaste personer eftersom det är de som ska gifta sig. Den enda person som förstår våra värderingar, är vi själva men i boken är det helt olika och Amers familj och släktningar ska bestämma för hans känslor. Naturligtvis familj är den enda som har intellektuella intressen i många livssituationer men det är inte pålitligt i äktenskap beslut.

Till slut bör jag säga att den boken påminna oss att det finns fortfarande många människor som tänker lika Amers pappa och fastrar. De vet inte att sådan tankar och beslut är inte längre giltigt. De upplevde själva ett orättvis beslut i sina äktenskaper men de ångrar sig inte och vill flytta det till sina vidare generationer. Jag hoppas att boken ha ett fin avslutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar