söndag 9 mars 2014

Rödluvan och vargen

Det var en liten flicka som hette Rödluvan. Alla kallade henne Rödluvan eftersom hon hade alltid en röd luvan på sig. Hon bodde med sin mamma och hade också en mormor som bodde i skogen.

En dag skulle Rödluvan gå till sin mormor eftersom hon var sjuk. Hon gick iväg till mormors stuga. Hon baren flaska vin och kakor i sin korg. På väg dit träffade hon en elak varg. Han frågade Rödluvan att var hon går och Rödluvan berättade allt för vargen.

Vargen skulle äta upp den söta Rödluvan, men han tänkte att vänta lite och sen kan han äta Rödluvan och mormor tillsammans. Han gav ett förslag till Rödluvan.Han sade att hon kan titta runt. Det gjorde Rödluvan och hon fick se många vackra blommor. Hon plockade en fin bukett till mormor.

Nu fick vargen springa till sin första godbit. Han tittade stugan och ätit upp mormor och sen kläde på sig mormors kläder. Han lade sig i sägen och väntade på Rödluvan. Nu ko Rödluvan med massor av blommor. Hon gick nära sängen. Plötsligt högg vargen på Rödluvan och ätit henne också.

En jägare fattade vad hände i stugan. Han sprättade vargens mage med stenar. Vargen vaknade och kände sig törstig. Han skulle dricka vatten från bäcken men han var tung i magen.Han ramlade ner i bäcken och drunknade.

Mormor drack vin och ätit kakor och sen blev hon pigg och frisk.Nu var Rödluvan och de andra mycket glada. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar